A oto zdrowa wersja makaronu bezglutenowego! Dla osób, którym brakuje makaronu a nie mogą spożywać tego w najczęściej spotykanej wersji :)
Są oczywiście makarony z mąk bezglutenowych, ale ja preferuję te warzywne!
- mięso mielone z dziczyzny
- papryka
- cukinia
- cebula
- przecier pomidorowy (domowej roboty)
- 4 ząbki czosnku ( pokrojone w drobniutką kosteczkę)
- przyprawy: sól himalajska, pieprz cayenne, papryka wędzona ostra, kurkuma
- smalec gęsi
Zmielone mięso wymieszałam z przyprawami i czosnkiem.Wrzuciłam na patelnię, na rozgrzany smalec gęsi. W międzyczasie na oddzielnej patelni usmażyłam w kolejności- paprykę, cebulę, cukinię. Kiedy mięso było wysmażone, dodałam przecier pomidorowy i resztę warzyw. Wszystkie składniki dopieprzyłam, dosoliłam i pozostawiłam na patelni jeszcze na ok 10 min.
Makaron z marchewki:
- 1 marchewka
- 1 pół łyżeczki oleju kokosowego
Marchewkę obrałam na specjalnej maszynce do robienia makaronu z warzyw i smażyłam na oleju kokosowym ok 4 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz