wtorek, 7 marca 2017

Czekoladowe ciasto z malinami


Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki gryczanej niepalonej
- 4 łyżki mąki kokosowej
- ok 4/5 łyżek ksylitolu (w zależności jak słodkie lubimy)
- 4 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki sody
- maliny bądź inne owoce, które lubimy (najlepiej sprawdzą się owoce jagodowe)

Ubijamy białka, dodajemy do nich resztę składników, miksujemy, wylewamy do blaszki (ok 20x20cm) i na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 160°C i pieczemy przez ok 20 minut.
Smacznego! :)

Owoce jagodowe bez problemu można kupić mrożone w sklepach, ja przygotowuję swoje owoce, gdy jest na nie sezon, mrożę i dzięki temu mogę korzystać z nich cały rok :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz